perhe- elämää, sisustamista, mietteitä mieltä ilahduttavista ja vihastuttavista asioista...

torstai 21. kesäkuuta 2012

Perennapenkki

Olen pari päivää tehnyt "pientä" perennapenkkiä. Eilen bongasin (äiti bongasi) lehdestä alkaneen kukka- alen ja sinnehän oli sitten mentävä, kukkapenkki kun oli lähestulkoon autio. Nyt on sitten.. hmmm... aika montaa eri perennaa penkissä. 

Eilen meni valtaosa ajasta siihen, kun mietin kukille sopivaa paikkaa penkissä. Aurinkoon, puolivarjoon, varjoon, mikä kukkii milloinkin, kuinka korkeaksi kasvaa jne. Saa nyt sitten nähdä miltä penkki alkaa näyttämään kesän mittaan. Ensi kesänä voi sitten laittaa suoraan penkkiin kesäkukkien siemeniäkin. Hyvä siitä tulee -ehkä. ;) 

Perennapenkki kiertää tulevaa grillikotaa. Vaikka penkin paikka muuten olisi aurinkoinen, kota varjostaa aina osaa siitä. 

Tästä lähdettiinPenkkiin päätyi mm. Nämä olivat itselleni outoja perennoja. Tuttujakin valitsin joukkoon, kuten mirrinminttua


ja kuunliljoja.


Näinköhän houkuttelen koko kylän kissat meidän pihalle tuolla mirrinmintulla? :) 

Muutamia kuvia räpsin tämän hetkisestä penkistä. Eipä tuosta kovin kauniita saa, kun suodatinkankaan tursuilee mullan ja hiekan välistä, reunakivet puuttuu ja.... niin... se kota. 
Tuossa säleikköä vasten kiipeää joku kärhö, aivan upea lilakukkainen, olisiko joku jalokärhö kenties, en tiedä. Kukki viime kesänä kaksi kertaa, heti alkukesästä ja syksymmällä uudestaan. 
Tässä kuitenkin muutama otos. 


Huomenna on juhannusaatto. Me ollaan Jussi kotona, miehellä on juhannuspäivä töitä. 
Rentoa yhdessä oloa, hyvää ruokaa, ulkona oleilua... Niistä toivon meidän juhannuksen koostuvan. 
Huomiselle suunnitteilla saariretkeä ja soutuveneilyä. Kenties kirjoittelenkin vielä, jos kovin rauhallista on. :) 

Hyvää Juhannusta! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti